Siden til dig der elsker din hund

Holdbeskrivelser

Hvalpehold & Unghundehold

Det er vigtigt at du begynder så tidligt som muligt med at træne din hund. Træningen (eller rettere sagt samværet og legen) giver hund, og fører, en god start på det fælles samvær. Du får råd og vejledning i, hvordan du arbejder sammen med din hund som en opgave, således at fejlindlæring og dermed problemer forebygges. Vi arbejder meget med kontakt mellem hund og fører.

Du vil under forløbet få mulighed for at lære din hund de mest grundlæggende lydighedsøvelser som f.eks. at komme, når der bliver kaldt og gå pænt i line og, du får masser at vide om det at træne og opdrage en hund.

Udbyttet af træningen afhænger helt af, hvor meget der trænes/øves hjemme.

Vi tilbyder et forløb på 12 gange. – 1 gang pr. uge i ca. 1 time –

Når man har afsluttet et hold, kan man, såfremt man ønsker at fortsætte træningen i klubben, melde sig til et videregående hold, hvor der stilles lidt større krav til både hundene og førerne.

 

C-intro

Når et unghundehold er afsluttet, har man mulighed for at fortsætte på C-Intro holdet der forløber over 12 gange.

Formålet med C-Intro er, at give hund og fører større indblik i DcH-programmet’s øvelser samtidig med, at det bliver lettere at “glide” ind og deltage ved et eksisterende C-hold.

  • Vi vil gøre Jer mere sikre i de øvelser, I allerede har lært på unghundeholdet. Vi udvider med dæk / sid således I kan forlade hunden i disse øvelser og vi vil styrke hjemkaldet under forskellige former for provokation.
  • Vi vil introducere Jer for en række nye øvelser – stå, spring, hente/bringe (apport) og rundering.
  • Vi vil påbegynde indlæring af spor – selv om dette ikke indgår i DcH C-program.
  • Vi skal lære lineføring, sid/stå og dæk,  hjemkald, hente/bringe (apport), spring og rundering.

Og, som I ser, vil det kræve at I træner hjemme, hvis vi skal nå det hele på 12 gange.

C-Intro afsluttes med en prøve.

 

DcH-lydighed – C-klassen

Er C-Intro bestået er man klædt på til DcH-lydigheds C-klassen.

Vi skal her arbejde videre med øvelserne lineføring, sid/stå og dæk,  hjemkald, hente/bringe (apport), spring og rundering. Vi får tilsat sporsøg. Indlæring vil foregå gennem leg og motivation af hunden, hvilket er den røde tråd i DcH-programmet.

Man kan dygtiggøre sig og gå med til DcH konkurrencer (hvis man har lyst) og derved få mulighed for oprykning til de næste klasser i DcH programmet (B – A & E klasserne). Det vil stort set være de samme øvelser, som går igen i de forskellige klasser – sværhedsgraden bliver dog større og større jo længere, man kommer op i rækkerne.

 

Nose Work (NW)

I NW er der fire søgemomenter: søg i beholdere, indendørs søg, udendørs søg og søg på køretøjer (med min 3 hjul). På dette kursus skal vi arbejde med duften lavendel i form af lavendelhydrolat. Vi koncentrerer os om begynderklassen, NW 1, og arbejder med alle fire søgemomenter. De første søg vil være søg i beholder, fx kasser, skåle, baljer, tasker m.m. i forskellige former og materialer.

Vi starter med at udvikle hundens selvstændighed, jagtevner (efter mad), nysgerrighed, evne til at løse problemer undervejs og motivationen til at søge. Det gør vi uden at styre eller påvirke hunden. Vi skal nemlig arbejde med hundens naturlige lyst og evne til at søge, så den frivilligt lærer at finde duften i forskellige miljøer. Vi skal opbygge et godt træningsfundament, så hunden synes, at det er verdens sjoveste leg at søge. Den første duft er derfor duften af lækre godbidder. Når fundamentet er i orden, bygger vi lavendelduften på. Med denne indgangsvinkel til NW kan ALLE hunde være med.

Hundene lægger det lærte på lager i hjernen, mens de hviler, derfor er det vigtigt, at de får mulighed for at hvile sig i bur eller bil, når de ikke søger efter duften. Derfor træner vi kun med 1-2 hunde ad gangen, mens de andre hviler i bur eller bil. Imens lærer vi med og af hinanden ved at se og høre hinandens hunde arbejde. Der er nemlig nogle ting man bedre ser, hører eller forstår ved at opleve hinandens hunde arbejde og ved at hjælpe hinanden med forskellige ting.

Sted: Primært uden- og indendørs i DcH Helsingør, Gørlundevej 6A, 3140 Ålsgårde

 

Familiehunden

Er du ikke til konkurrence og er du ”ligeglad” med at hunden sidder perfekt, så er dette hold noget for dig og din hund.

Der arbejdes med forskelige øvelser enten hver for sig eller sat sammen som en kæde.

Der arbejdes med øvelser der nemt kan laves hjemme, i haven, eller på træningspladsen.

Der arbejdes med mental stimulering, tanke og søg.

Der laves ”fis og ballade” under træningen.

Eks. på træning af motorik, selvtillid, selvkontrol og kontakt sættes i fokus.

Der kan være træningsdage hvor der komme andre instruktører og fortæller om andre træningsmuligheder.

Hvad hunden kan er ligemeget, det skal den nok få lært, alder er uden betydning.

 

Rally

 I Rally bliver samarbejdet og kontakten mellem hund og hundefører sat på prøve – og netop dette samarbejde er altafgørende for det gode resultat.

Hund og fører går på en såkaldt bane – en bane som består af en masse skilte. Ved hvert skilt skal der udføres en beskrevet opgave – det kan være en højre- venstre vending, en gå baglæns, hop over mindre spring og meget andet. Rally er en sjov og meget populær hundesport, b.l.a fordi det er en træningsform hvor balancen er en fin blanding af lydighed, agility og almindelige hundekunster.

Din hund kan starte til Rally, når den har gennemgået hvalpe/ begyndertræning og er i stand til at sitte, stå og dække på kommando

Har man lyst til konkurrence kan det også lade sig gøre med Rally. Til konkurrencer bliver man bedømt på udførelse og den tid man er om at gå banen igennem.

 

Klikkertræning for sjov og alvor – hjernegymnastik for hunde

 Baseret på:

  • Kontakt
  • Leg
  • Initiativ
  • Kontrol 

Klikkertræning giver vitaminer til hjernen til både hund og ejer.

Vi skal lære hundene forskellige tricks og færdigheder som f.eks. træde på en musemåtte og/eller dutte med næsen på en bold/kugle på en stav. Det bruger vi til at komme videre med andre øvelser, f.eks. fremadsendelse, twist, rydde op, putte i kasse, bakke lige, rundt om ejer samt andre sjove øvelser.

Holdet henvender sig til dem som gerne vil snuse til hundetræning efter klikkerprincipperne. Dem som vil træne tricks og øvelser der ikke er direkte relateret til Dch-konkurrenceprogram. Dem som  har lidt viden og erfaring med klikkertræning, men savner andre at sparre med. Dem som har en ældre hund, og gerne vil øve sig med den, inden de får en ny hvalp. Dem som ikke har interesse i konkurrencetræning, men ønsker at udfordre hunden og sig selv. Det kan også være dem som ønsker at holde pause fra anden træning, men har lyst til at supplere viden og færdigheder til at komme videre efter pausen.

Hundene skal være:

  • Min. 9-10 uger gamle og opefter.
  • Trænede eller utrænede hunde, med eller uden klikker. Holdet er først og fremmest for hundeejere som har trænet hund før, og gerne vil prøve noget nyt/andet/mere. Førstegangshundejere henvises til vores Kursushold for hundeejere med hvalpe og teenagehunde.